Как да идентифицираме наличието на паразити в тялото

Паразитите използват хранителни вещества в тялото ви.паразити в човешкото тялоНе е лесно да се открие инфекция, тъй като симптомите са толкова типични, че могат да се отдадат на всяко заболяване. Най-често срещаните паразити при хората са острици, аскариди и тении. Човекът е домакин, снабдяващ паразитите с храна. Паразитите са доста опасни. Те дори могат да причинят различни увреждания на паренхимните органи на гостоприемника, което е свързано с бактериални инфекции. Много е важно да се диагностицира вида на паразита, тъй като методите за лечение и методите за отстраняване на паразита от човешкото тяло зависят от него. По-долу са най-популярните видове паразити.

Кръгъл червей

Всеки от паразитите има малко по-различни симптоми. Първо, нека се справим с кръгли червеи. Можете да видите присъствието им на стола. Симптомите на заразяване с аскариди са наистина трудни за забелязване и могат да включват разстройство на червата, коремна болка, възбуда, пристъпи на тревожност през нощта и понякога замаяност. Домашните лекарства за паразити включват пиене на сок от кисело зеле или сок от моркови. Пийте чаша от този сок на гладно, това е много важно. Ако това не помогне, струва си да закупите антихистамини във всяка аптека.

Тении

Тенията увеличава апетита на своя домакин. Следователно хората, заразени с този паразит, имат повишен апетит, но не наддават на тегло, което е най-честият признак на инфекция с тения. Освен това се появяват коремни болки и диарията също може да бъде чест симптом. Струва си да наблюдавате изпражненията си, защото можете да видите тении в него. Тения се придържа към лигавицата на дебелото черво и е трудно да се отстрани с домашни средства. За да се отървете от тения, посетете Вашия лекар.

Острици

Pinworms са сравнително лесни за откриване, защото причиняват сърбеж в ануса. Тези паразити се срещат най-често при малки деца в предучилищна възраст. Заразяването се случва след ядене на храни, съдържащи яйца от острици. Те преминават през червата в ануса, където снасят яйцата си. Четкането може да влоши инфекцията. Можете да опитате да се отървете от остриците, като пиете сок от кисело зеле на гладно, тиквени семки или чесън. Всички тези храни не са много приятни за децата, така че лекарствата може да са единственото ефективно средство за защита. Pinworms умират, когато използвате топла сапунена вода. Добрата хигиена може да бъде най-добрият начин да се отървете от паразитите.