Противопаразитно прочистване на организма с билки и масла

лечебна билка срещу паразити

Най-силно изразеният ефект след антипаразитната схема е подобряване на състоянието на кожата, изчезват обривите и сърбежите, кожата се изчиства от екзема, невродермит. И, разбира се, силата се увеличава значително, енергията, ефективността и настроението се повишават.

И е време да извършите противопаразитно почистване точно сега, през есента, след края на лятото, но преди настъпването на зимата. Ако няма симптоми, които ясно показват паразитоза, почистването се извършва веднъж годишно през септември-октомври.

Ако има заболявания, предполагащи наличието на паразити, курсът се провежда 2-3 пъти годишно.

Основните симптоми, които могат да показват необходимостта от антипаразитно почистване:

 • алергии, сърбеж, обрив по всичко или изобщо не е ясно за какво;
 • дерматит, екзема, псориазис;
 • метеоризъм, нарушаване на стомашно-чревния тракт, след това диария, след това запек, чревни спазми, гадене;
 • продължителна упорита кашлица, бронхиална астма;
 • жажда за сладкиши, нишестени храни;
 • наднормено или поднормено тегло;
 • анемия (нисък феритин и В12);
 • постоянно безпокойство, нервност, нарушение на съня;
 • при кръвни изследвания - повишени еозинофили, еозинофилен катионен протеин, СУЕ, билирубин, чернодробни трансаминази. Анализът на изпражненията не винаги е показателен;
 • уголемяване на черния дроб чрез ултразвук.

За съжаление е доста трудно да се диагностицира наличието на паразити. По принцип може и да няма смисъл. В нашето тяло живеят огромен брой микроорганизми, това не е непременно хелминти, може да има протозои, но те имат едно и също име - паразити. За момента те може да не се проявяват по никакъв начин, но при определени условия започват да се развиват различни заболявания и се появяват изброените симптоми.

Затова най-доброто, което можем да направим за тялото си, е да извършваме превенция.

Антипаразитна програма за възрастни и деца от 9 години

За основа на сложната схема приемаме противопаразитната колекция от билки, сок от зелен орех, олио, фито-свещи. Използваме бяла глина и екстракт от бор като допълнителни почистващи средства.

Основното действие на фитопрепаратите е комплексно прочистване на организма (черва, черен дроб, кръв), борба с хелминти и техните ларви, гъбички и патогени.

Свойства на компонентите, включени в комплекса

Колекция от билки "Противопаразитни"

Използва се в комплексни програми за хелминтози, бактериални и гъбични инфекции. Бори се с червеи и техните ларви в червата, черния дроб и други органи. Съставът включва отровни билки, предназначени за възрастни и деца на възраст най-малко 7 години.

СЪСТАВ:цветове от вратига, лайка, листа от имел, мента, евкалипт, билка от горчив пелин, мащерка, агапе, столетник, трилистник, жълтурчета, див розмарин, глухарче, корени от аир, елекампан, валериана, леденец.

Свойства на основните компоненти:

Цветя от вратига.Поради съдържанието в химичния състав на алкалоиди, горчивина, етерично масло, танини, има активно противоглистно действие. Освен това има редица допълнителни свойства, от които тялото ни се нуждае в борбата с паразитите: холеретично, спазмолитично, антибактериално, противовъзпалително. Гумите и флавоноидите помагат за детоксикация. Тази лечебна отрова ефективно прогонва "неканените гости", било то хелминти или микроби. Той е добре проучен и признат от официалната медицина като високоефективен срещу глисти.

имел.Отровно растение, което паразитира по стволовете на дъбове и други дървета. Поради токсичните вещества (съдържа алкалоида вискотоксин) създава неблагоприятни условия за оцеляване на паразитите, особено широкото използване на имел срещу кръгли червеи (острици, аскариди).

Пелин.Съдържа уникално етерично масло със сложен състав, чиито основни компоненти са туйон и хамазулен. Мощна горчивина, която не се понася не само от хелминти, но и от най-простите микроорганизми. Заедно с вратигата, пелинът стимулира отделянето на жлъчка, панкреатичен и стомашен сок, принуждавайки тялото активно да се пречиства и дезинфекцира.

Мащерка.Съдържа тимол (компонент на етеричното масло), който има пагубен ефект върху лентите и кръглите червеи, особено препоръчан в борбата с хелминти като камшичести и анкилостоми.

Целандин.Съдържа цял комплекс от алкалоиди (около 20! ). Всички те имат различно въздействие върху паразити, червеи, инфекциозни агенти. Особено силно проявява свойствата на жълтурчетата по отношение на лямблиоза, гъбични и вирусни инфекции (папиломавирус, който причинява кожни обриви на папиломи, кондиломи, брадавици).

Ledum.Отровно растение. Съдържа уникално етерично масло, съставено основно от сесквитерпенови алкохоли, и се счита за мощен бактерициден и дори инсектициден агент. Разглеждам ролята на дивия розмарин като средство за борба с опортюнистична бактериална флора. Например, Staphylococcus aureus или други коки, които живеят рамо до рамо с човек.

Agrimony.Има комплексно лечебно действие върху червата, черния дроб, бъбреците, за да осигури активна детоксикация на организма и заздравяване на чревните стени, засегнати от хелминти.

СтолетникСъдържа горчиви гликозиди и алкалоиди, които имат пагубен ефект не само върху полово зрелите хелминти, но и върху техните ларви.

Глухарче.Помага на черния дроб да евакуира продуктите от разпада на паразитите. Предотвратява запек.

Корени от аир, елекампан.Съдържа етерични масла, горчивина и танини. Те изхвърлят червеите от черния дроб, подобряват работата на стомашно-чревния тракт и се борят с бактериалните инфекции.

Knotweed (птица горец).Диуретично и леко слабително действие, подпомага очистителните функции на организма.

Цветя от аптечна лайка, листа от евкалипт- антибактериални и противовъзпалителни компоненти.

Мента, Валериан- спазмолитици, успокояващи съставки. Те маскират горчивината на състава, подобрявайки вкуса.

Кора от зърнастец.Има много мек, но ефективен слабителен ефект. Добавен към колекцията като антагонист на танините на някои компоненти на състава (вратига, елекампан, аир, имел). Целта е да се осигури навременно прочистване (изпразване) на червата, предотвратяване на запек и интоксикация.

Колекция от билки "За прочистване на стомашно-чревния тракт"

Използва се както за подготовка за Противопаразитно почистване, така и в други ситуации – при отравяне, запек, след празнични пиршества, празници (шведски маси) или просто ако „нещо е изядено неправилно".

Билките, включени в колекцията, имат леко слабително, жлъчегонно, противовъзпалително, спазмолитично, противопаразитно и детоксикиращо действие. Колекцията има отличен лечебен ефект върху целия стомашно-чревен тракт, подобрява функцията на черния дроб, подобрява храносмилането.

СЪСТАВ:кора от зърнастец, листа от череша, листа от мента, маточина, билка от зърнастец, майчинка, пелин, ерусалимски артишок, ленено семе, семена от кимион, цветове от лайка, безсмъртниче.

Ако сравним състава на тази колекция и на Антипаразитната, тогава виждаме повторения на някои билки (мента, зърнастец, пелин, цветя от лайка). Съставът е много по-„мек", ако е необходимо, може да се дава на деца над 5 години като Антипаразитно средство. За целта препоръчвам към колекцията да добавите и билката мащерка (една четвърт). Въпреки че пелинът е горчив и известен с мощните си противоглистни свойства, той е разрешен за деца. Като част от колекцията от пелин, много малка част, колекцията не е толкова горчива като Antiparasitic. Деца, ако е необходимо, могат да се дават на кратки курсове от 5-7 дни в намалена доза.

Виждаме също, че в колекцията има пребиотични билки, т. е. билки, които имат положителен ефект върху състоянието на чревната микрофлора - череша, звезда, артишок, лен. Лайка и кимион облекчават възпаленията и газообразуването, майчината и маточина - срещу чревни спазми, безсмъртничето подобрява работата на жлъчния мехур.

Курсът на приложение е 1-2 седмици, в зависимост от целта на приложението.

Сок от зелен орех

Основните свойства на сока от зелен орех са противопаразитни, фунгицидни и антибиотични, които се дължат на съдържанието на уникално съединение в зелените орехи – юглон. В момента юглонът също се проучва в посока на противоракови свойства.

Интересно за Juglone

Производството на юглон от растения от семейство Орехови е защитна реакция за осигуряване на тяхното оцеляване. Много растения (например захарен клен, памук, черна череша, червен дъб и други) произвеждат алелохимикали, за да подобрят своето оцеляване и размножаване чрез потискане на конкуренцията. Как!

Когато едно растение влияе неблагоприятно на друго чрез производството и освобождаването на химични съединения, се казва, че растението агресор е алелопатично.

Просто казано, по-добре е да не засаждате много растения до ореховите дървета - те могат да загинат.

В растенията юглонът е под формата на хидроксид, но при излагане на въздух се окислява и променя цвета си, поради което по време на съхранение ореховият сок (както и сместа от орех и мед) потъмнява и става кафяво-черен.

В допълнение, плодовете на млад орех съдържат различни витамини и микроелементи (A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, K, H, PP. Микроелементи: желязо, йод, бор, цинк, мед , манган, флуор), голямо количество танини и флавоноиди.

Определено използваме сок от зелен орех в антипаразитни програми.

Масло от черен кимион

Уникално лечебно масло, което може да замени десетки различни лекарства.

Въпросът е, че маслото от черен кимион помага за премахване на първопричината за широк спектър от различни заболявания. Бори се с гъбички, глисти, протозойни микроорганизми - патогенна флора, която неизбежно присъства в тялото на всеки човек и причинява много заболявания - анемия, дерматити, онкология. . .

Антипротозойните и антихелминтните свойства на черния кимион са свързани с уникалната комбинация от няколко вещества в състава му наведнъж, основните от които са:

 • Алкалоиди (нигелицин, нигелидин, нигелицин).Водят до смъртта на тялото на паразита, което го кара да наруши сериозно метаболитните процеси.
 • сапонини.Те имат потискащо действие върху гъбичките Candida, коковата група микроби, най-простите едноклетъчни организми и хелминтите. Те също така спомагат за прочистването на тялото от токсините, с които паразитите тровят своя гостоприемник.

Алкохоли.Тритерпенов алкохол Тараксерол проявява изразена противоракова активност, по-специално при сарком и рак на гърдата; има антимикробно действие.

 • тимол.Мощното му антихелминтно действие е научно доказано. Той причинява парализа на червеите, в резултат на което те умират. Също така, веществото има антисептични и регенериращи свойства, като помага на чревната лигавица да се възстанови от увреждане от паразити.
 • Cineol.Антихелминтичен агент, който кара яйцата им да се разтварят.
 • Thuillon.Предизвиква парализа и тежки нарушения в нервната система на хелминтите, в резултат на което те умират.
 • танини.Под тяхно влияние защитната обвивка на червеите става по-тънка, поради което губи способността си да предпазва червея от въздействието на храносмилателните ензими. Освен това при редица вредители тези вещества причиняват нарушение на производството на енергия, от което бързо настъпва смъртта на паразита;
 • Етерични маслакато цяло са непоносими за паразити и причиняват смъртта им поради метаболитни нарушения.

Маслото от черен кимион е идеално комбинирано с билки и други препарати.

Фито-супозитории Противопаразитни

Необходим компонент на фитотерапевтичните схеми при паразитни инвазии на червата, ректума, черния дроб, както и в комплексни програми за прочистване на организма.

Състав: какаово масло, прополис, масло от черен кимион, масло от орех, екстракти от лайка, пелин, невен, етерични масла от карамфил, пелин, туя.

Какаово маслое идеална основа за супозитории. Проявява омекотяващи, подхранващи, овлажняващи, защитни, тонизиращи и регенериращи свойства, предотвратява разпространението на инфекции и е хипоалергичен. Съдържа комплекс от есенциални киселини и витамин Е, при контакт с кожата бързо се топи и се абсорбира, внасяйки всички активни вещества дълбоко в тъканта.

Единствен по рода симасла от черен кимион и орехиимат мощен антипаразитен ефект в областта на стомашно-чревния тракт, черния дроб, както и други органи и системи, действайки чрез общия кръвен поток.

прополис- мощен антисептик.

Етерични масла от карамфил, пелин и западна туяпагубен ефект върху редица паразитни микроорганизми, различни видове хелминти, се използват за инфекция с острици, кръгли червеи, лямблиоза, описторхоза.

Съставът от етерични масла и билкови екстракти също е активен срещу стрептококи, дрожди микрофлора, има противовъзпалителен и мощен лечебен ефект в стомашно-чревния тракт и пикочно-половата система.

Фито свещи могат да се използват от деца от 2 години. Билковите супозитории са включени в комплексната Антипаразитна програма в комбинация с вътрешен прием на билки.

И така, следните билки и препарати са включени в противопаразитния фитокомплекс за възрастни и се използват по схемата:

 1. Колекция от билки "За прочистване на стомашно-чревния тракт"пийте за 1 седмица, варете според указанията на опаковката: 1Запарете една супена лъжица от колекцията с две чаши вряла вода, оставете за 30 минути, отцедете. Пийте през деня на порции между храненията.
 2. Колекция от билки "Противопаразитни"пийте в продължение на 2 седмици (след края на седмичния прием на първата колекция). Запарете по рецептата, посочена на опаковката: Възрастни: Запарете 1 супена лъжица от сбора с 1 чаша (200 мл) вряща вода. За деца 7-14 години се приема 1 чаена лъжичка колекция № 40 за 1 чаша вряща вода. Настоявайте 30 минути. Прецедете. Пийте по 1 чаша запарка в продължение на 10-15 дни сутрин и вечер (т. е. пийте 1 чаша сутрин, след това 1 чаша вечер).
 3. Сок от зелен орехприемайте по 20 капки на 100 ml вода 3 пъти на ден 20-30 минути преди хранене в продължение на 1 месец без прекъсване на фона на горните билкови колекции.
 4. Балсам с тиквено масло и масло от черно семе(пийте, редувайки се 1 седмица наведнъж, без прекъсвания в продължение на 1 месец, т. е. повтаряйте всяко масло 2 пъти). Дозировка на маслата: Приемайте по 1 десертна лъжица (6 ml) балсам от тиквено масло 3 пъти дневно по време на хранене (смесване с храна). За възрастни приемайте 1 чаена лъжичка (4 ml) масло от черен кимион, половин чаена лъжичка (2 ml) за деца на възраст 6-12 години, веднъж дневно по време на хранене (смесване с храна). Действие на маслата: противопаразитно, леко слабително, холеретично, хепатопротективно.
 5. Фито свещипоставете за през нощта ректално по схемата: задайте за 10 дни, пауза за 10 дни, след това задайте отново за 10 дни.
 6. Бяла глина и екстракт от иглолистни дърветапие, като се редува 1 седмица прием, без прекъсвания в продължение на 1 месец, т. е. повторете всяко лекарство 2 пъти.

Разтвор на бяла глина трябва да се направи в размер на 1 пълна чаена лъжичка глина с малка пързалка на 100 ml (половин чаша) вода, приемана 3 пъти на ден 1 час преди хранене. Бялата глина е адсорбент, за да избегнем интоксикация, ние приемаме глинен разтвор с всякакви програми за почистване

Екстракт от иглолистни дърветаприемайте по 1 чаена лъжичка (4 ml) от екстракта в 1 чаша вода 3 пъти на ден между храненията. Екстрактът от иглолистни дървета е включен в този комплекс за предотвратяване на интоксикация и за мощно укрепване на имунната система.

Курсът за почистване ще бъде 1 месец.