Почистване от паразити у дома, признаци на инфекция и методи за справяне с тях

Тялото на всеки човек е сложна система, която е в непрекъснат контакт с околната среда. Микроорганизмите го населяват от раждането: някои от тях са полезни и помагат на тялото ни, но някои, напротив, са вредни и се наричат паразити. Тези вредни микроорганизми, сред които могат да се разграничат едноклетъчни, гъбички и други паразити, се размножават с течение на времето и тяхното негативно влияние все повече засяга човешкия организъм. Ето защо е изключително важно да се прочисти тялото от паразити с помощта на ефективни и доказани методи, това лесно може да се направи у дома.

Какво представляват паразитите и какви заболявания причиняват?

Паразитите са организми, които могат да се разграничат по следните характеристики:

 • те са изцяло зависими от собственика
 • те живеят от него
 • те са свързани със собственика за определено време

Всеки жив организъм, който отговаря на това описание, може да бъде класифициран като паразит. Като цяло сред тях се разграничават протозои и хелминти. Хелминтите, или както още ги наричат, червеите, причиняват различни хелминтиази.

Сред тях могат да се разграничат ентеробиоза, аскариоза, описторхоза и други заболявания. Най-простите паразити са патогенни микроорганизми, които причиняват заболявания като амебиаза, лямблиоза, токсоплазмоза и др. Паразитите могат да влязат в човешкото тяло по различни начини:

 1. храна, при която "заразната" храна или вода стават източник на инфекция
 2. контакт: паразитите навлизат в тялото чрез вода, докато плуват в замърсени водоеми
 3. сексуален: заразяване с паразити чрез сексуален контакт със заразен човек (често едноклетъчните се предават по този начин)
 4. чрез насекоми: инфекцията настъпва след ухапване от насекоми

Всички видове паразити се различават един от друг както по продължителността на развитие, така и по местообитанието в организма на гостоприемника. Всеки човешки орган, до мускулната тъкан, може да бъде заразен. Много паразити могат да заразят няколко системи вътре в човек наведнъж, движейки се през тялото заедно с кръвния поток.

Паразитите могат да причинят голямо разнообразие от заболявания, така че е важно да ги идентифицирате навреме, за да знаете с какво да се справите.

Запекът и стагнацията на жлъчката се провокират от някои видове глисти, които поради своя размер и форма могат да запушат червата и жлъчните пътища. В резултат на това има пълна или частична обструкция на червата, перисталтиката му се влошава. Запушването на жлъчния канал води до развитие на "обструктивна жълтеница".

Диарията е чревно разстройство, характеризиращо се с чести редки изпражнения. Това води до загуба на голяма част от натрий и хлориди от организма. Болката в мускулите и ставите може да бъде причинена от паразити, които се разпространяват по цялото тяло, заразявайки ставната течност и мускулите. Появата на такава болка е сериозен сигнал, че в тялото има чужди организми и имунната система е започнала да се бори с тях.

Проблемна кожа. Някои протозои могат да причинят кожни алергии, които се проявяват като атопичен дерматит, копривна треска или екзема. Тези заболявания, провокирани от паразити, не могат да се лекуват с мехлеми и други стандартни методи.

онкология. При високо ниво на заразяване на тялото с паразити може да се случи тези организми да започнат да се натрупват в човешкото тяло, образувайки съсиреци. Те нарушават нормалното кръвообращение, в резултат на което някои клетки престават да получават достатъчно хранене и се отравят от отпадните продукти на паразитите. Това може да доведе до образуване на ракови клетки, а понякога тези натрупвания от паразити се диагностицират като злокачествени тумори по време на диагностика, поради което често се извършват ненужни операции.

Паразитите са различни организми, които живеят в човешкото тяло, живеят за негова сметка и постоянно му влияят негативно с продуктите на своята жизнена дейност. Те могат да бъдат разделени на два вида: протозои и хелминти. Всички паразити живеят в различни човешки органи и влияят на неговата жизнена дейност по различни начини.

Методи за почистване на тялото от паразити

Глад

Сред другите методи за прочистване на тялото от паразити трябва да се подчертае гладуването. По време на гладуването човешкият организъм се освобождава от много ненужни неприятности и отдава всичките си сили на борбата с паразитите. По това време се възстановява здравата микрофлора и се унищожава вредната.

пелин срещу паразити

Всички вредни организми напускат човешкото тяло, а системите на човешкото тяло се почистват и възстановяват работата си. Този метод е доста прост и достъпен, а положителният му ефект се забелязва лесно: кръвта се пречиства и циркулацията й се подобрява, подвижността на ставите се увеличава и еластичността на връзките се увеличава.

Можете да гладувате както у дома, така и в специални лечебни заведения. Последният вариант, разбира се, е по-добър, тъй като по това време пациентът е под постоянното наблюдение на лекарите. Топлина. Като добавите чесън, черен пипер, горчица, лук и други подправки към редовната си диета, можете да повишите вътрешната температура на тялото. Това помага да се прочисти от паразити, но е важно да се знае мярката, тъй като пикантната храна, консумирана повече от необходимото, може да повлияе неблагоприятно на храносмилателните органи.

чесново мляко

Веднъж седмично в продължение на месец трябва да се прави клизма от мляко със стайна температура, в което преди това е сварен чесън. Нормата за възрастен е чаша мляко на процедура, за дете - една четвърт чаша. кисела среда. Добавянето на различни плодови киселини към диетата помага в борбата с паразитите. Киселина може да се получи чрез консумация както на пресни плодове, така и на оцет.

сокове

Отличен метод за борба с хелминтите е сок от моркови, който трябва да се консумира два пъти на ден, половин час преди основното хранене. Почистването се извършва за един месец.

Дехидратация

Пелинът и карамфилът водят до дехидратация, а в дехидратиран организъм паразитите умират много по-бързо. Също така тези билки имат бактерициден ефект и прочистват тялото от токсини.

Чесън

Може да се нарече наистина чудотворен продукт. Този метод е следният: пациентът изяжда десет малки скилидки чесън, след което се измиват с печено мляко. След няколко часа трябва да изпиете слабително. В резултат на това паразитите умират и се отделят от тялото.

Пречистен керосин

Пречистването на паразити с пречистен керосин се извършва по следния метод: първо го приемайте всяка сутрин, след като намокрите захарно кубче с няколко капки от веществото. С течение на времето дозата трябва да се увеличава постепенно, до момента, в който се консумира една чаена лъжичка от веществото на доза, за един месец.

Полин

Прахът от това растение е отлично средство в борбата с паразитите. Приема се по една чаена лъжичка сутрин и вечер. Много е горчив и неприятен на вкус, така че може да се сложи в топка пресен хляб и да се консумира като капсула. Пречистването се извършва в рамките на един месец.

Има много начини за прочистване на тялото от паразити. Всеки метод се основава на някаква специална съставка, която има специални антипаразитни свойства.

Триплет от Хелди Кларк

триада срещу паразити

Триадата според Хелди Кларк се счита за по-ефективна от своя руски колега, триадата на В. А. Иванченко. По тази рецепта се приготвя отлична тинктура, която пречиства организма от много паразити. Състои се от незряла орехова кора, пелин и карамфил.

Съвместният прием на всички тези компоненти е ефективен при унищожаването както на възрастните паразити, така и на техните ларви и яйца. За борба с хелминтите е необходимо да вземете определено количество орехова тинктура, в зависимост от деня на лечението:

 1. ден 1: капка тинктура в половин чаша вода. Пийте на празен стомах.
 2. ден 2: две капки в чаша вода
 3. ден 3: три капки тинктура в чаша вода
 4. ден 3: четири капки в чаша вода
 5. ден 5: пет капки в чаша вода
 6. ден 6: две чаени лъжички на чаша вода

След като добавите тинктурата към водата, трябва да изчакате четвърт час и едва след това да я вземете. Дозирането по този начин помага за прочистването на организма от червеи на всички етапи от тяхното развитие, независимо от мястото, където са се заселили. Тинктурата не трябва да се добавя към гореща вода, защото високата температура намалява нейната ефективност. Членове на семейството и познати, с които сте в постоянен контакт, трябва да приемат две чаени лъжички тинктура на седмица като превантивна мярка, тъй като те могат да бъдат източник на инфекция. Как се приема пелин на прах (в чаени лъжички преди хранене):

 1. ден 1: малка щипка вода
 2. ден 2: една четвърт супена лъжица вода
 3. ден 3: една трета от лъжица
 4. ден 4: половин лъжица

Така постепенно количеството на консумирания пелин на прах се увеличава и до 14-ия ден консумираното количество трябва да достигне половин супена лъжица. Приемът може да бъде разделен на две или три части преди хранене. След като дозата достигне половин супена лъжица, същото количество прах се консумира в продължение на шест дни дневно, след което честотата на употреба се намалява до веднъж седмично. Прием на карамфил на прах (в чаени лъжички преди хранене):

 1. ден 1: една пета от лъжица
 2. ден 2: четвърт лъжица
 3. дни #3-#10: една трета от лъжица
 4. след десетия ден: една супена лъжица прах веднъж седмично

Лечението се състои в постоянен прием на тези три компонента в определени дози. След основното лечение се използват ударни дози лекарства за предотвратяване на тялото през останалата част от живота. Ако е необходимо, курсът на лечение се повтаря. В особено тежки случаи курсът се повтаря седмица или две след основния.

"Триплет" според Хелди Кларк е ефективен начин за прочистване на организма от паразити. Състои се в еднократен прием на три компонента: тинктура от незрели орехови кори, пелин и карамфил. В резултат на това има комплексно унищожаване на паразитите на всички етапи от тяхното развитие.